Samtalegruppe for børn – sygdom i familien

- Ved Ane Mikkelsen

Psykisk sygdom kan ramme alle familier. Derfor skal man tale åbent om det.

Men det er ikke alle børn der kan eller gør det – nogle børn kan skamme sig over deres forældre og deres sygdom, andre børn ved bare at mor eller far har det svært, men ikke hvorfor.

Børnegruppen er en gruppe for børn, hvis mor eller far, er ramt af psykisk eller alvorlig fysisk sygdom. I gruppen er der 5-8 jævnaldrende, som mødes hver anden uge over 8 gange, hvor forældrene inviteres med den sidste gang.

I børnegruppen tales der om de temaer, der for børnene er relevante at komme omkring, eller få viden om. Tilgangen til temaerne veksler mellem aktiviteter, øvelser og samtale, som er tryghedsskabende og derved giver mulighed for at tale om de tanker, følelser og oplevelser, der kan være forbundet med, at være barn i en familie med psykisk eller alvorlig fysisk sygdom.

Mange børn tror eller oplever at være det eneste barn i verden, der har de tanker, følelser og oplevelser – og ved at møde jævnaldrende, som man kan identificere sig med, og blive genkendt af i forhold til de tanker og følelser man har, skabes der mulighed for øget trivsel og tryghed.

Praktiske oplysninger:

Dato og tidspunkt: kommer snart – Kontakt mig endelig, hvis du tænker at dette forløb kunne være godt for dit barn. Du kan allerede nu skrive dit barn op, og vil således blive kontaktet vedr. den endelige tilmelding, når datoerne for gruppeforløbet er på plads.

Pris: 125. kr. pr. gang – i alt 1000 kr.

Tilmelding: Du tilmelder dit barn ved at kontakte mig på 61270495 eller ane@huset8.dk, hvor vi også aftaler at snakke nærmere om dit barns situation og behov.

Du er meget velkomme til at kontakte mig, hvis du har brug for at vide mere.

Til forældrene: se evt. “Forælderaften – At være forælder til børn, som er pårørende til psykisk eller alvorlig fysisk sygdom i familien”